Izvan očekivanja: Kako europski čelnici planiraju uvesti inovacije{dc:post:title}.

HLB Survey of Business Leaders 2022 – European outlook

Image

Angažiranje ljudi i tehnologije za ubrzavanje inovacija

Europa se ponovno suočava s neizvjesnošću nakon razdoblja privremene stabilizacije. Tekuće naknade štete od pandemije ostavile su industrije na nejednakim početnim točkama. Novi rizici — operativni, politički i kibernetički — poremetili su neke od ranijih planova oporavka. Međutim, čini se da su europski čelnici bolje pripremljeni za nove poremećaje. 89% se slaže da mogu inovirati  većom brzinom nego u prošlosti. U isto vrijeme, 88% očekuje da će njihovo poslovanje ove godine biti u području pozitivnog rasta. 

Kako bi postigli rast, čelnici planiraju usmjeriti svoje inovacijske aktivnosti na usvajanje novih tehnologija i razvoj novih proizvoda i usluga. Većina također želi povećati operativnu učinkovitost dok se u nadolazećoj godini usredotočuje na organski rast i nove proizvode. Postizanje izvrsnosti u svim ovim vektorima može se pokazati izazovnim s obzirom na prijavljene prepreke inovacijama — nedostatak vremena, financiranja i talenta. 

U usporedbi s prethodnom godinom, europski čelnici više su zabrinuti zbog slabosti u prikupljanju talenata i sposobnostima za inovacije. U isto vrijeme, pod pritiskom su lokalnih vlasti, koje izdaju nove direktive za digitalizaciju i dekarbonizaciju, kao i bolje financiranih i bolje zaposlenih tržišnih kolega, koji su pod pritiskom da djeluju brže. Budući da su 'tehnologije u nastajanju' na vrhu popisa pokretača boljih inovacija, europski čelnici vjeruju da će im umjetna inteligencija, računalstvo u oblaku i strojno učenje pomoći da postanu uspješniji. U velikoj većini, lokalni čelnici također traže mogućnosti inovacija u obnovljivoj energiji i elektrifikaciji.

Image
Kontaktirajte nas

Kakvo god bilo vaše pitanje, naš tim uputit će vas u pravom smjeru

Započnite razgovor