Marketing – revizija EU projekata

Image

KORISNICI SREDSTAVA EU FONDOVA PRAVOVREMENIM ANGAŽIRANJEM REVIZORA DONOSE DODANU VRIJEDNOST SVOJOJ FIRMI

Ukoliko ste aplicirali na natječaj za projekte financirane iz EU fondova i pribavili ste više od 1.000.000 kn podliježete zakonski obveznoj reviziji projekta.

Obzirom da su natječajem definirani ključni financijski parametri projekta, a prikupljena sredstva se moraju namjenski trošiti i pri tome imati valjan dokaz o istom, provedbena tijela, kako domaća tako i inozemna, imaju pravo i obvezu pratiti realizaciju projekta te sukladno navedenom penalizirati svako odstupanje od definiranog financijskog plana. Upravo zato je iznimno važno na vrijeme odabrati revizora s iskustvom u revidiranju EU projekata koji će vam svojim sugestijama omogućiti:

  • poštivanje ugovornih odredbi
  • jamstvo da su izdaci plaćeni u razdoblju prihvatljivosti
  • jamstvo da su izdaci potkrijepljeni računima u skladu s općim računovodstvenim načelima
  • da se izdaci odnose na stavke odobrene od strane financijera
  • da je sve navedeno dokazivo odgovarajućom dokumentacijom

Na taj način ćete u revizoru steći partnera pri provedbi projekta što će se prvenstveno manifestirati u minimaliziranju značajnih pogrešaka, ali i već spomenutih penala, odnosno zahtjeva za povratom dobivenih sredstava. Nakon provedenih postupaka revizor formira revizorsko izvješće kojim potvrđuje namjensko trošenje sredstava, što je ujedno preduvjet za uspješno ostvarenje rezultata projekta.

Svaki uspješno proveden projekt ponos je i referenca svima, kako korisniku sredstava tako i nama kao revizorima, a do sada se možemo pohvaliti uspješno provedenim revizijama EU projekata za nekoliko hrvatskih najznačajnijih Lučkih uprava.

Stoga, ukoliko vam je potrebna revizija EU projekta obratite nam se s povjerenjem.

Image
Kontaktirajte nas

Kakvo god bilo vaše pitanje, naš tim uputit će vas u pravom smjeru

Započnite razgovor