Računovodstvene usluge

Image

HLB Adria pruža kvalitetne računovodstvene usluge koje su prilagođene potrebama naših klijenata: individualnih, poslovnih ili neprofitnih. Mi smo tehnološki napredni poslovni partner koji Vam također pomaže u organizacijskom i tehničkom prijelazu na e-poslovanje bez papira - poslujemo s metodologijom koja omogućuje agilnu i automatiziranu obradu računovodstvenih informacija, s prilagođenim upravljanjem u vlastitom ERP-u ili u sustavu preporučenom od strane klijenta.

Naš način rada omogućuje brz pregled informacija s malim rizikom od pogreške, budući da naši timovi obavljaju računovodstvenu obradu klijenata od početka do kraja. Naši profesionalci imaju više znanja da rade na savjetodavni način s našim klijentima, osim što im pomažu u donošenju odluka, radeći s važećim standardima i zakonima.  Ponosimo se svojom raznolikom međunarodnom bazom klijenata i surađivali smo s tvrtkama i pojedincima iz Hrvatske, Italije, Njemačke, Austrije, Izraela, Francuske, Srbije i drugih, poslujući u ugostiteljstvu, produkciji, modi, proizvodnji, e-trgovini, oglašavanju, konzultantske, bankarske, maloprodajne, medicinske i veleprodajne industrije.

Provjerite naša računovodstvena rješenja i usluge:

 • Financijsko (porezno) knjigovodstvo;
 • Dugotrajna sredstva;
 • Materijalno knjigovodstvo u manjem obimu
 • Računovodstvo proizvodnje
 • Saldakonti kupaca i dobavljača u manjem obimu
 • Obračun poreza na dodanu vrijednost (PDV),
 • Obračun plaća i doprinosa, autorskih naknada, najamnina, ugovora o radu i drugih osobnih dohodaka
 • Priprema izvješća managementa;
 • Godišnji obračun procjene korisnog vijeka trajanja imovine – Procjena imovine (umanjenje vrijednosti)
 • Izrada privremenih i završnih Bilanci i Računa dobiti i gubitka,
 • Priprema konsolidacije u grupi društava (uključujući međudržavne),
 • Izrada završnih izvješća (obračun poreza na dobit, obračun poreza na dobit za pojedinačne poduzetnike, bilance, račun dobiti i gubitka itd.),
 • Priprema kompenzacija,
 • Obračun kamata,
 • Priprema naloga za izvršenje,
 • ostale usluge po dogovoru s klijentom.
Porezno računovodstvo srednjih i velikih tvrtki

Sve više se srednjih i velikih kompanija odlučuje na outsourcing usluge financijskog (poreznog) računovodstva. Navedeno je omogućeno razvojem digitalnih alata koje koristimo tako da naši klijenti uživaju sve prednosti outsourcinga, a eliminiran je osnovni dosadašnji nedostatak i prepreka, a to je bila komunikacija i dostava dokumentacija radi ažurnog knjiženja. Obično za kompleksne srednje i velike korisnike s mnogo kupaca i dobavljača nismo u mogućnosti raditi i administrativne poslove vezane uz odnose s kupcima i dobavljačima, kao i materijalno knjigovodstvene poslove obzirom da su obično isti vezani uz lokaciju.

Ostale usluge su uglavnom dostupne pogotovo ako se obavljaju na softverskim rješenjima k potrebu oja i mi koristimo, a mnoge od njih mogu biti vrlo kompleksne obzirom da se knjigovodstveni tim sastoji i od ovlaštenih revizora.

Za naše veće ili prekogranične komitente pružamo razne usluge i rješenja po narudžbi pa tako osim izrade konsolidiranih financijskih izvještaja radimo izvještavanje za potrebe konsolidacija nekim slučajevima čak u roku od dva radna dana od završetka mjeseca; pružamo integralne računovodstveno- savjetodavne usluge s područja djelatnosti HLB Adria pri čemu vrlo brzo možemo skupiti tim različitih stručnjaka koji može pružiti podršku klijentu bilo da se radi o akviziciji subjekta u inozemstvu, poreznom planiranju, pribavi bespovratnih sredstava, kibernetičkoj sigurnosti, održivom poslovanju ili npr. transfernim cijenama.

Takva širina stručnih usluga pruža klijentima sigurnost da će bilo koji stručan problem iz domene ovih segmenata poslovanja biti brzo i stručno riješen, pri čemu nemaju ogromne troškove održavanja fiksnih kapaciteta na svim navedenim područjima ili potrebu traženja podrške kod raznih konzultanata što iziskuje vrijeme i povećane troškove.

Kompletna računovodstvena usluga za mikro i male tvrtke

Puna računovodstvena usluga podrazumijeva integralne knjigovodstveno- konzultantske usluge koje uključuju paket svih potrebnih usluga za mikro i male kompanije, obrte i paušaliste. U ove usluge uključene su i usluge obračuna plaće, dakle cijeli set usluga potrebnih poduzetnicima koji pokreću posao ili već posluju.

Ove usluge obavljamo na vlastitom knjigovodstvenom softveru, a koristimo i moderne komunikacijske alate kako bi prijenos informacija i dokumentacije bio u realnom vremenu.

U odnosu na većinu konkurenata razlika je što već u osnovnom paketu pružamo, osim integralne i vrlo kvalitetne knjigovodstvene usluge i usluge jednostavnog poreznog i financijskog planiranja, analize, porezne optimizacije i upravljanja rizicima. Takva usluga, zadovoljiti će većinu redovnih potreba korisnika, a za slučaj da imaju dodatne potrebe za revizorskim, kontrolnim, poreznim ili savjetodavnim uslugama, iste će se odraditi po značajno povoljnijim cijenama u odnosu na redovne cjenike naših usluga. Naš cilj je da se klijenti ovih usluga mogu maksimalno osloniti na nas i razvijati se upotrebljavajući našu podršku i stručnost.

Potpuna računovodstvena usluga za neprofitne organizacije

Bez obzira radi li se o sportskim klubovima, manjinskim zajednicama, udrugama, vjerskim humanitarnim organizacijama, savezima, komorama, županijskim lučkim upravama ili drugim neprofitnim organizacijama ili ustanovama koje su u obvezi primijenjivati pravila neprofitnog računovodstva, imamo stručnost i iskustvo da takvim sustavima pružimo vrhunsku uslugu. Usluga je vrlo slična usluzi na mikro i male korisnike, knjigovodstveno-savjetodavnog karaktera.

Specifičnosti u odnosu na trgovačka društva su što u ovu uslugu možemo uključiti i uslugu pomoći oko izrade (obaveznog) financijskog plana kao i uslugu ustroja i funkcioniranja sustava kontrole koja je također zakonski propisana.

 
Image
Kontaktirajte nas

Kakvo god bilo vaše pitanje, naš tim uputit će vas u pravom smjeru

Započnite razgovor