Image

Financiranje i neorganski rast

Segment savjetovanja kod financiranja rasta značajna je komponenta koja zaokružuje savjetodavne usluge koje podržavaju rast i razvoj. Na putu ka organizacijskoj zrelosti financiranje u svakoj razvojnoj fazi je ključno, pa s tog temelja postoje izazovi koje je potrebno prevazići.

Tako je u ranim fazama razvoja za akceleraciju potrebno financiranje poslovnih anđela i crowfunding, nadalje venture capital sredstvima, potom iz kredita i equity fondova, da bi na kraju cilj trebao biti izlazak na burzu.

Strategija brzog rasta gotovo uvijek uključuje neorganski rast kroz akvizicije i spajanja. Vrlo je bitno takav rast predvidjeti kod izrade strateškog plana razvoja, kao i financiranje akvizicija.

U tom smislu pružamo potporu ambicioznim poduzetnicima već od faze planiranja preko egzekucije akvizicija i pripajanja.

Usluge savjetovanja o transakcijama

Spajanje ili akvizicija značajan je događaj za svaki posao. Obje strane u transakciji osjećaju pritisak da osiguraju najtočnije informacije prije dovršetka posla. Istodobno, obje strane su obično motivirane da dovrše posao na vrijeme. Ciljevi se mogu činiti jednostavnima, ali svaka transakcija je jedinstvena i različiti kupci i prodavači predstavljaju različite izazove fer prodaji.

Spajanja i akvizicije su uobičajene strategije za brzi rast ili diverzifikaciju. To, međutim, nije bez svojih izazova. Zbog loše strateške usklađenosti, nedostatka plana integracije ili neuočavanja potencijalnih problema s kvalitetom zarade, transakcije ponekad ne uspiju. Stručni tim koji podržava proces transakcije značajno povećava vaše šanse za uspjeh. Naši stručnjaci i partneri HLB usluge savjetovanja o transakcijama mogu Vas podržati na svakom koraku.

Planiranje ulaganja i razvoja

Planiranje investicija i razvoja je obično segment sveobuhvatnog strateškog plana razvoja i rasta i neodvojiv je od njega. Obzirom na dostupnost i cijenu financiranja te mogućnosti korištenja bespovratnog financiranja, za sve subjekte koji nemaju vlastite stručnjake u ovom segmentu mogu korisiti naše resurse.

Navedeno je posebno funkcionalno ako je HLB Adria angažiran kao savjetnik u rastu i razvoju te se investicije pravovremeno planiraju, financijski ciljevi se određuju i izvršavaju pa klijenti nemaju stres, improvizaciju i gubljenje vremna oko obilaženja banaka ili pokušaja da dobiju bespovratna sredstva iako za to nemaju uvjete.

Naši stručnjaci i partneri u potpunosti mogu zadovoljiti Vaše potrebe bilo da se radi o investicijskoj podršci i izradi planova na inženjerskoj razini, bilo da se radi o financijskom segmentu planiranja.

Financiranje prikupljanja kapitala

Ovaj segment vezan je uz planiranje i realizaciju financiranja kroz povećanje kapitala ili zaduživanjem. Pratimo subjekt koji raste i razvija se i pomažemo savjetodavno kroz gotovo sve načine financiranja od povećanja kapitala iz sredstava vlasnika, dokapitalizacija novih suvlasnika, alternativnog financiranja, fondovskog financiranja i zaduživanja.

Naša prednost je što navedenu uslugu integriramo s drugim računovodstvenim i savjetodavnim uslugama te možemo planski i pravovremeno sudjelovati što uvelike umanjuje troškove, povećava efikasnost i smanjuje stres u takvim situacijama.

Poticaji

Bespovratno financiranje i potpore mogu biti vlo značajne u smislu financiranja razvoja i uopće donošenja odluka pa i kreiranja strateških planova i strategija te postavljanja ciljeva. Iz tog razloga naš tim koji radi strateške planove rasta i razvoja uključuje stručnjake za bespovratno financiranje i potpore (kao i porezne stručnjake) kako bi maksimizirali efekte potpora.

Republika Hrvatska je zbog niske razvijenosti u odnosu na ostale članice Europske unije zapravo idealna investicijska destinacija u smislu korištenja potpora te su vrlo visoka sredstva EU alocirana prvenstveno za razvoj održivog poslovanja i digitalizaciju, ali i za razvoj drugih privrednih sektora u RH.

Championing diversity and inclusion

For our business to thrive, we need our people to thrive. At HLB, we believe that creating a diverse and inclusive environment through all layers of the organisation boosts innovation and employee engagement. We aim to provide the best opportunities for our people and attract and retain top talent, to ultimately service our clients better. We champion diversity and inclusion by:

  • Engaging in diversity and inclusion related conversations
  • Being an advocate for workplace flexibility
  • Facilitating talent mobility programs for our members
  • Promoting leadership behaviour that fosters workplace diversity and inclusion

Bill Bradshaw

Global Diversity and Inclusion Leader

Bill leads the network’s Diversity and Inclusion (D&I) initiatives and oversees its strategy and objectives. Bill is no stranger to the professional services industry. He began his career with EY on the client service delivery side, working in both the audit and tax functions. He quickly found his niche in the Human Capital market and has never looked back. Bill has worked across multiple dimensions of diversity, collaborating with leaders at all levels, and has worked on many large scale projects. He is a sought after thought leader in the D&I space and was named to the 2019 NJ Out 100 Power List for his work in leading LGBTQ workplace inclusion.

Bill sits on the Board of Garden State Equality (GSE), New Jersey’s largest LGBTQ organization, and The Center, a non-profit HIV/AIDS service organization at the Jersey Shore. Bill has a strong passion for social justice and recently taught Lead for Diversity, a week-long journey by the American Conference on Diversity to high school students throughout the tri-state area.

Image
Image
Kontaktirajte nas

Kakvo god bilo vaše pitanje, naš tim uputit će vas u pravom smjeru

Započnite razgovor